ARTIS

Stagiair laboratorium Micropia - Amsterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 01-12-2017 Functiecategorie Laboratorium
Standplaats Amsterdam Niveau Student/Trainee
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Stage
Uren 0 Salaris -
ARTIS is een ontmoetingsplek waar we natuur op een vindingrijke manier dichtbij brengen en debat faciliteren over hoe de mens natuur waardeert, begrijpt en behandelt. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,3 miljoen mensen het ARTIS-Park en ARTIS-Micropia.

ARTIS-Micropia is onderdeel van ARTIS. ARTIS-Micropia toont het machtigste, meest succesvolle en tegelijk kleinste leven op aarde: microben. Ieder mens draagt anderhalve kilo microben met zich mee. Micro-organismen zijn overal en bepalen hoe onze wereld eruitziet. Na een bezoek aan de ARTIS-Micropia kijk je nooit meer op dezelfde manier naar jezelf en de wereld. Op dit moment zoekt ARTIS-Micropia per november 2018 een:

                     Stagiair laboratorium ARTIS-Micropia
                             (minimaal 4 dagen per week)

Werkzaamheden
Als stagiair laboratorium ARTIS-Micropia ben je een deel van het laboratorium team dat bestaat uit laboranten, stagiairs en vrijwilligers. Je werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit:

• Leren werken in een team
• Uitvoeren van taken/verantwoordelijkheden in een microbiologisch laboratorium
• Kennis en vaardigheden opdoen over micro-organismen en het cultiveren daarvan
• Protocolleren
• Werkwijzen en optimalisatie binnen het laboratorium en museum
• Efficiënt werken
• Presentatievaardigheden en overdracht van kennis aan museumbezoekers

Het laboratorium van ARTIS-Micropia is geen onderzoeksinstantie en heeft geen faciliteiten voor afstudeerprojecten, maar er is wel de mogelijkheid om een deel van de stage te wijden aan een onderzoeksproject. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld de optimalisatie van een museumopstelling of verbetering van de kweek van organismen. In overleg zijn ideeën voor andere onderzoeken ook mogelijk, mits er directe relevantie voor ARTIS-Micropia is.

Profiel
We zijn op zoek naar een student die minstens in het derde jaar van een relevante hbo-opleiding zit (Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Toegepaste Biologie, of een andere relevante opleiding). Je beschikt over een goede kennis en secure vaardigheden in het laboratorium, alsmede over goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels. Daarnaast ben je zelfstandig, proactief, leergierig en neem je de verantwoordelijkheid voor eigen projecten. Je kunt snel schakelen en hebt geen negen tot vijf mentaliteit.

Wat biedt ARTIS?
We bieden je een stageplaats vol leermogelijkheden in een prachtige leeromgeving. Je krijgt alle kans om je stage interessant en leerzaam te maken!

Solliciteren
Solliciteren kan alleen via onderstaande button. Voor inhoudelijke vragen kun je mailen naar r.janssen@micropia.nl
Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Laboratorium
Branch(es) Horeca / Recreatie / Reizen
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden amsterdam, artis, micropia, biologie, microbiologie, stage, laboratorium

Contactgegevens

Contactpersoon Sofie van Reenen
Solliciteer