ARTIS

Stagiair Educatie ARTIS-Park en ARTIS-Micropia - Amsterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 21-02-2018 Functiecategorie Wetenschap, Research & Developm...
Standplaats Amsterdam Niveau -
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband -
Uren 0 Salaris -
ARTIS is een ontmoetingsplek waar we natuur op een vindingrijke manier dichtbij brengen en debat faciliteren over hoe de mens natuur waardeert, begrijpt en behandelt. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,3 miljoen mensen het ARTIS-Park en ARTIS-Micropia.

Wil jij de brug tussen wetenschap en maatschappij vormen? Vind je het leuk om te leren hoe je de problemen van de 21ste eeuw naar allerlei doelgroepen vertaalt? Hoe je mensen inspireert om goed voor de natuur te zorgen? Kom dan bij ons werken als stagiair Educatie ARTIS-Park en ARTIS-Micropia!

De vakgroep Educatie is verantwoordelijk voor alle educatieve activiteiten en uitingen binnen het ARTIS-Park en ARTIS-Micropia. Dat zijn de onderwijsprogramma’s, cursussen en lezingen, educatieve evenementen, algemene informatievoorziening zoals bebording en nieuwe projecten als het ontwerpen van dierverblijven. De vakgroep Educatie heeft plek voor meerdere stagiaires en is op zoek naar een:

Stagiair Educatie ARTIS-Park en ARTIS-Micropia
(voor 3-5 maanden, 2 tot 5 dagen per week)

Werkzaamheden
Als stagiair Educatie ben je een volwaardig lid van de vakgroep. Je taken zullen afhankelijk van de behoefte van ARTIS en jouw interesses, opleiding en achtergrond betrekking hebben op het ARTIS-Park en/of ARTIS-Micropia. Als stagiair werk je samen met de gehele vakgroep. Je werkt samen met en wordt begeleid door een senior medewerker uit de vakgroep Educatie. De werkzaamheden bestaan uit een of meerdere van onderstaande taken.

• Het vertalen van wetenschappelijke kennis naar allerlei verschillende doelgroepen
• Het verbreden van de kennis en het verwonderen van de ARTIS-bezoeker
• Het inspireren en stimuleren van ARTIS-bezoekers om goed voor de natuur te zorgen
• Ondersteunen van inhouds- en/of productontwikkeling in ARTIS-Micropia of het ARTIS-Park
• Schrijven van teksten als nieuwsberichten, verhalen, en themaverhalen voor het ARTIS-Park en ARTIS-Micropia
• Meedenken over en deels uitvoeren van concepten voor publieksactiviteiten, zoals de Museumnacht, de ZOOmeravonden, routes en speurtochten
• Helpen voorbereiden van thematische nascholingen, lezingen en bedrijfspresentaties
• Ondersteuning bieden bij lezingen, colleges en cursussen van de ARTIS-Academie
• Ontwikkeling en evaluatie van onderwijsmateriaal

Profiel
Je bent een student energie- of natuurwetenschappen met kennis van onderwerpen als natuur, (micro)biologie of duurzaamheid. Je maakt graag de vertaalslag van wetenschap naar verschillende doelgroepen, wat blijkt uit je ervaring of opleiding (bv. extra vakken als wetenschapscommunicatie of onderwijskunde). Je hebt perfecte beheersing van de Nederlandse taal en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Daarnaast ben je zelfstandig, proactief, leergierig en neem je de verantwoordelijkheid voor eigen projecten. Je kunt snel schakelen en houdt van samenwerken.

Wat biedt ARTIS?
We bieden je een stageplaats vol leermogelijkheden in een prachtige leeromgeving. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid om je stage zo interessant en leerzaam mogelijk te maken.

Solliciteren
Solliciteren kan alleen via onderstaande button. Voor inhoudelijke vragen kun je mailen naar Charlotte Vermeulen via c.vermeulen@artis.nl.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Wetenschap, Research & Development
Branch(es) Horeca / Recreatie / Reizen
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden

Contactgegevens

Contactpersoon Sofie van Reenen
Solliciteer