ARTIS

publieksvrijwilligers Planetarium - Amsterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 04-09-2018 Functiecategorie Horeca / Toerisme / Recreatie
Standplaats Amsterdam Niveau -
Opleidingsniveau MBO Dienstverband -
Uren 0 Salaris -
ARTIS is een ontmoetingsplek waar we natuur op een vindingrijke manier dichtbij brengen en debat faciliteren over hoe de mens natuur waardeert, begrijpt en behandelt. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,3 miljoen mensen het ARTIS-Park en ARTIS-Micropia.

Het cluster Publiek & beleving heeft als doel een optimale bezoekersbeleving te creëren en bewaken, op alle locaties van ARTIS. Het cluster bestaat uit de afdelingen: Publieksservice, Vrijwilligers & docenten, Evenementen & activiteiten, Parkmanagement en het laboratorium van ARTIS-Micropia. Bij ARTIS zijn ruim 300 vrijwilligers werkzaam. Mede dankzij de inzet van deze groep vrijwilligers is er een groter, beter en gevarieerder aanbod van publieksbegeleiding en educatieve activiteiten mogelijk. Op dit moment is de afdeling Vrijwilligers & docenten op zoek naar:

                               publieksvrijwilligers Planetarium
                         (minimaal 12 diensten van 3 uur per jaar)


Werkzaamheden
Als publieksvrijwilliger in het Planetarium ben je na het volgen van een aantal verplichte cursussen verantwoordelijk voor:
• het geven van live voorstellingen aan diverse doelgroepen in het Planetarium;
• het bedienen van het digitale universum;
• het populariseren van astronomische thema’s naar verschillende doelgroepen.

ARTIS is 365 dagen per jaar geopend. De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in het weekend en vakantieperiodes.

Profiel
We zijn op zoek naar zelfstandige, flexibele vrijwilligers die zich kunnen vinden in de missie en visie van ARTIS en bezoekers graag iets bij brengen en te woord staan. Daarnaast ben je enthousiast, representatief en proactief en vind je het leuk om te leren en deze kennis over te brengen op anderen. Je hebt affiniteit met natuur, astronomie en techniek. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal en een minimale basiskennis van de Engelse taal. Het is belangrijk dat je voor minimaal 12 diensten per jaar beschikbaar bent. Ook ben je woonachtig in de regio Amsterdam.

Wat biedt ARTIS?
ARTIS biedt een bijzondere en leerzame omgeving, waarin je ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen binnen de verschillende werkzaamheden van vrijwilligers. Om de bezoekers van ARTIS en Micropia zo goed mogelijk te woord te kunnen staan, krijgen alle vrijwilligers een basiscursus op het gebied van klantvriendelijkheid, dieren, planten en gebouwen, micro-organismen en de missie en visie van ARTIS. Reiskosten op basis van openbaar vervoer worden vergoed. Er is een vast aanspreekpunt voor alle vrijwilligers. Als vrijwilliger krijg je een NVD-pas waarmee je kosteloos dierentuinen kunt bezoeken die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen.

ARTIS is een stichting en een officieel erkend goed doel met het CBF-Keur en de culturele ANBI-status.

Solliciteren
Solliciteren kan alleen via de website. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij de afdeling personeel & organisatie via personeelorganisatie@artis.nl.

Bijgevoegd bij je motivatie vragen wij je één van de twee van de volgende vragen te beantwoorden. Dit zijn twee vragen zoals ze vaak uit publiek komen, en wij vragen je dan ook deze te beantwoorden alsof je spreekt tegen een zaal met families en kinderen.
• Bestaat er leven buiten aarde?

• Is Pluto een planeet?

Om als publieksvrijwilliger in het Planetarium aan de slag te gaan, dien je de volledige opleiding met goed gevolg af te ronden. De opleiding bestaat uit de volgende verplichte modules:

• Introductiedag ARTIS (algemeen, duur 6 uur).
• Training publieksbeleving en klantvriendelijkheid (algemeen, duur 2 uur).
• Specialisatie Planetarium: minimaal 4 avonden training digitale-universum, diverse eigen oefensessies met het digitale systeem (in aansluiting op de trainingsavonden) en de cursus sterrenkunde.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is uitdrukkelijk niet gewenst en wordt niet op prijs gesteld

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Horeca / Toerisme / Recreatie
Branch(es) Horeca / Recreatie / Reizen
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden vrijwilliger, amsterdam, vrijwilligerswerk, ARTIS, artis, publiek, bezoekers, planetarium

Contactgegevens

Contactpersoon Sofie van Reenen

Vestigingsplaats

Solliciteer