ARTIS

Publieksbegeleiders - Amsterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 11-09-2018 Functiecategorie Horeca / Toerisme / Recreatie
Standplaats Amsterdam Niveau -
Opleidingsniveau MBO Dienstverband -
Uren 0 Salaris -

ARTIS is een ontmoetingsplek waar we natuur op een vindingrijke manier dichtbij brengen en debat faciliteren over hoe de mens natuur waardeert, begrijpt en behandelt. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,3 miljoen mensen het ARTIS-Park en ARTIS-Micropia.

Het cluster Publiek & beleving heeft als doel een optimale bezoekersbeleving te creëren en bewaken, op alle locaties van ARTIS. Het cluster bestaat uit de afdelingen: Publieksservice, Vrijwilligers & docenten, Evenementen & activiteiten, Parkmanagement en het laboratorium van ARTIS-Micropia. Bij ARTIS zijn ruim 300 vrijwilligers werkzaam. Mede dankzij de inzet van deze groep vrijwilligers is er een groter, beter en gevarieerder aanbod van publieksbegeleiding en educatieve activiteiten mogelijk. Op dit moment is de afdeling Vrijwilligers & docenten op zoek naar:


                                 Publieksbegeleiders
                 (minimaal 2 diensten van 3 uur per maand)


Als publieksbegeleider ben je actief op vijf locaties. De vier locaties in ARTIS-park zijn het Apenhuis, Lemurenland, het Wallabyperk en het Vlinderpaviljoen. Daarnaast ben je actief in ARTIS-Micropia (naast ARTIS). Je wordt afwisselend op één van deze vijf locaties ingedeeld.

Als publieksvrijwilliger ben je verantwoordelijk voor het:

• verstrekken van informatie aan bezoekers op de vijf locaties;
• beantwoorden van publieksvragen en toezicht houden;
• incidenteel ondersteunen van publieksactiviteiten, voornamelijk tijdens schoolvakanties.

ARTIS en Micropia zijn 365 dagen per jaar geopend. De werkzaamheden in ARTIS vinden voornamelijk plaats overdag en in het weekend, maar in de zomer ook tijdens de ARTIS-Zoomeravonden. Daarnaast is ARTIS-Micropia op donderdag t/m zaterdag ook ’s avonds geopend tot 20.00 uur.

Profiel
We zijn op zoek naar zelfstandige, flexibele vrijwilligers die zich kunnen vinden in de missie en visie van ARTIS, en bezoekers graag iets bijbrengen en te woord staan. Daarnaast ben je enthousiast, representatief en proactief. Je hebt affiniteit met mensen (de bezoekers), natuur en (micro)biologie en hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal en een minimale basiskennis van de Engelse taal. Het is belangrijk dat je voor een periode van minimaal 1 jaar en voor minimaal 2 diensten (van 3 uur) per maand beschikbaar bent en woont in Amsterdam of omliggende gemeenten.


Wat biedt ARTIS?
ARTIS biedt een bijzondere en leerzame omgeving, waarin je ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen binnen de verschillende werkzaamheden van vrijwilligers. Om de bezoekers van ARTIS en ARTIS-Micropia zo goed mogelijk te woord te kunnen staan, krijgen alle vrijwilligers een basiscursus op het gebied van klantvriendelijkheid, dieren, planten en gebouwen, micro-organismen en de missie en visie van ARTIS. Reiskosten op basis van openbaar vervoer worden vergoed. Er is een vast aanspreekpunt voor alle vrijwilligers. Als vrijwilliger krijg je een NVD-pas waarmee je kosteloos dierentuinen kunt bezoeken die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen.
ARTIS is een stichting en een officieel erkend goed doel met het CBF-Keur en de culturele ANBI-status.


Solliciteren
Solliciteren kan alleen via onderstaande button. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Maartje Pauw via vrijwilligers@artis.nl.

Als je geschikt wordt bevonden, word je uitgenodigd op de wervingsmiddag op:
• Dinsdag 1 oktober van 13:00 tot 17:00 uur
Om als publieksvrijwilliger in ARTIS én Micropia aan de slag te kunnen dien je de volledige basiscursus af te ronden. Deze cursus bestaat uit de volgende modules:
• Introductiedag: donderdag 11 oktober van 10:00 tot 16:00 uur
• Introductie Micropia + publieksbegeleider bij ARTIS
o dinsdag 15 oktober van 19.00 tot 21.00 uur
• Introductie ARTIS-Park
o maandag 16 oktober van 19.00 tot 21.00 uur

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Horeca / Toerisme / Recreatie
Branch(es) Horeca / Recreatie / Reizen
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden vrijwilliger, amsterdam, vrijwilligerswerk, ARTIS, artis, publiek, bezoekers

Contactgegevens

Contactpersoon Rochelle Houwaart

Vestigingsplaats

Solliciteer