ARTIS

Hoofd Publieksservice - Amsterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 26-11-2018 Functiecategorie Horeca / Toerisme / Recreatie
Standplaats Amsterdam Niveau Manager
Opleidingsniveau HBO Dienstverband -
Uren 0 - 38 Salaris -
ARTIS is een ontmoetingsplek waar we natuur op een vindingrijke manier dichtbij brengen en debat faciliteren over hoe de mens natuur waardeert, begrijpt en behandelt. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,4 miljoen mensen het ARTIS-Park en ARTIS-Micropia, het enige microbenmuseum ter wereld.


Binnen ARTIS zorgt het cluster Publiek & beleving voor de realisatie van een optimale publieksbeleving;
het publiek staat immers centraal. Van de ontvangst van bezoekers voor ARTIS en Micropia tot de schoonmaak en beveiliging van het park, van het organiseren van evenementen in de feestzalen tot het verzorgen van rondleiding door het park. Het cluster bestaat uit de afdelingen Publieksservice, Vrijwilligers & docenten, Evenementen & activiteiten, Micropia-laboratorium, en Parkmanagement.


De afdeling Publieksservice houdt zich specifiek bezig met de ontvangst van en het contact met alle bezoekers van het instituut, waaronder ook zakelijk en educatief bezoek. Publieksservice verleent service aan het publiek van ARTIS en Micropia in de breedste zin van het woord; de verkoop van diverse artikelen (waaronder dagkaarten, lidmaatschappen, parkeerkaarten en winkelartikelen), de afhandeling van de telefonische verzoeken en vragen, het beheer van de ledenadministratie, informatievoorziening en klachtenafhandeling. Voor deze afdeling zijn we per direct op zoek naar een:

 

                                          Hoofd Publieksservice
                                             (38 uur per week)


Werkzaamheden
Als Hoofd Publieksservice ben je verantwoordelijk voor een goede bedrijfsvoering van de afdeling, waarin een optimale bezoekerservaring, commercie, en efficiëntie centraal staan. De afdeling Publieksservice bestaat uit drie teams met elk een teamleider en daarnaast een overkoepelend coördinator, die zich bezig houdt met systeembeheer. De teams van de frontoffice en de winkel bestaan uit oproepkrachten die respectievelijk de kaartverkoop en ontvangst tot het park verzorgen, en de werkzaamheden in de winkel uitvoeren. De medewerkers van deze teams verzorgen tevens de introductie tot Micropia. Het team van de backoffice bestaat uit vaste medewerkers die het contact achter de schermen verzorgen, waaronder telefonisch, per e-mail en webcare. Ook het beheer van de ledenadminstratie is hier ondergebracht. De afdeling Publieksservice is het gezicht van de organisatie. Als hoofd van de afdeling ben jij je bewust van deze verantwoordelijkheid en breng jij deze op een inspirerende manier over op de medewerkers.

• Je bent eindverantwoordelijke voor de afdeling en de diversiteit aan werkzaamheden en doelstellingen;
• Je geeft direct leiding aan acht medewerkers en indirect aan een groep van 30 tot 45 medewerkers met verschillende arbeidsovereenkomsten;
• Je doet voorstellen, werkt deze uit en implementeert maatregelen die de effectiviteit van de werkzaamheden bevorderen;
• Je voert regelmatig coördinatiediensten uit en waar nodig spring je bij alle voorkomende werkzaamheden bij.


Profiel
Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding met kennis van publieksbenadering en ruime ervaring in een leidinggevende functie, waarin je bent gewend leidinggevenden op verschillende niveaus aan te sturen. Je bent resultaatgericht, hebt gevoel voor commercie en stuurt medewerkers hier ook op aan. De verscheidenheid aan werkzaamheden vraagt om een zorgvuldige, resultaatgerichte, enthousiaste en flexibele persoonlijkheid met sterke organisatorische kwaliteiten, oog voor detail en een proactieve houding. Als geen ander weet je de missie van ARTIS door te voeren in de werkzaamheden van de afdeling. ARTIS is 365 dagen per jaar geopend, daarom kan het geen probleem zijn tijdens avonduren, weekenden en feestdagen te werken. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.


Wat biedt ARTIS?
Een baan met variatie, verantwoordelijkheid, uitdaging en ontplooiingsmogelijkheden op één van de mooiste plekken in Amsterdam. Je komt te werken in een jong en enthousiast team met veel publiekscontacten in een unieke en inspirerende werkomgeving. Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding. Het pensioen is ondergebracht bij het ABP.


Solliciteren
Solliciteren kan alleen via onderstaande sollicitatiebutton. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij P&O via p&o@artis.nl . Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Paulien Wilbrink, via p.wilbrink@artis.nl.

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Horeca / Toerisme / Recreatie
Branch(es) Horeca / Recreatie / Reizen
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden ARTIS, Amsterdam, manager, Publieksservice, dierentuin

Contactgegevens

Contactpersoon Rochelle Houwaart

Vestigingsplaats

Solliciteer