ARTIS

Fondsenwerver Major Donors - Amsterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 29-11-2018 Functiecategorie Goede doelen / Fondsenwerving
Standplaats Amsterdam Niveau -
Opleidingsniveau HBO Dienstverband -
Uren 24 - 32 Salaris -
ARTIS is een ontmoetingsplek waar we natuur op een vindingrijke manier dichtbij brengen en debat faciliteren over hoe de mens natuur waardeert, begrijpt en behandelt. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,4 miljoen mensen het ARTIS-Park en ARTIS-Micropia, het enige microbenmuseum ter wereld.


ARTIS is een non-profitorganisatie met een ANBI-status, waarvoor inkomsten uit kaartverkoop maar ook vanuit fondsenwerving in de brede zin van het woord essentieel zijn voor het voortbestaan.


Het cluster Content & Partnerschappen is onderverdeeld in de afdelingen Educatie, Communicatie, Marketing, Zakelijke fondsenwerving & sales en Particuliere & institutionele fondsenwerving. Het cluster is verantwoordelijk voor het uitdragen van de missie en visie van ARTIS en het genereren van inkomsten. Van een rondleiding ARTIS in oorlogstijd tot de jaarlijkse ARTIS-Zoomeravonden, van lesprogramma's in het Planetarium tot workshops bokashi maken, van een VR-ervaring over het uitzetten van vale gieren tot het openen van een nieuw olifantenverblijf, van het vriendenprogramma tot adoptiemogelijkheden van een dwergoeistiti of bloemenperk, van een poeproute in Micropia tot een campagne over duurzaam eten en drinken in ARTIS.


Het team Particuliere & institutionele fondsenwerving is verantwoordelijk voor het genereren van inkomsten. Als fondsenwerver ben je verantwoordelijk voor het relatiebeheer en de programmering, werving en administratie van de verschillende netwerken en proposities. Iedere fondsenwerver heeft zijn of haar eigen omzetdoelstelling. ARTIS is een platte organisatie waarbij verwacht wordt dat je zowel strategisch als operationeel invulling geeft aan je werk. Je rapporteert aan de manager van Content & Partnerschappen. Deze afdeling is op zoek naar een:


                                                          Fondsenwerver Major Donors
                                                                (24-32 uur per week)


Werkzaamheden
Deze functie richt zich op de doelgroepen Major Donors en Vermogensfondsen. Het is een uitdagende baan voor een ervaren, enthousiaste en ondernemende relatiemanager die van aanpakken weet.
Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van een netwerk van relaties met major donors en vermogensfondsen. Je breidt het bestaande netwerk uit en zorgt voor het ontwikkelen van langdurige samenwerkingen met de doelgroep. Dit doe je o.m. door het:
• uitvoeren van de huidige strategie ten aanzien van werving, behoud en upgrading van grote giftenwerving onder major donors en vermogensfondsen;
• acquisitie, onderhouden en verdiepen van relaties om de binding met ARTIS te vergroten;
• ontwikkelen en borgen van een fondsenwerving- en relatiebeheerstrategie en het doen van voorstellen tot verbeteringen om de binding met de relaties te versterken/borgen;
• onderhouden van contacten met andere collega’s binnen ARTIS die een bijdrage kunnen leveren aan de invulling van de proposities;
• proactief op zoek gaan naar interessante financieringsmogelijkheden.

Profiel
Je hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding en minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van fondsenwerving. Je bent goed in relaties onderhouden, bent nauwkeurig en bewaart het overzicht. Je bent een enthousiast persoon die de pracht en kennis van alles wat ARTIS te bieden heeft over kan brengen in communicatie-uitingen en tijdens persoonlijke ontmoetingen. Daarnaast heb je geen negen tot vijf mentaliteit en ben je bereid om ook af en toe in de avonduren te werken, bijvoorbeeld tijdens evenementen. Je kunt je gemakkelijk staande houden in een complexe organisatie. Daarnaast is een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en een goede beheersing van de Engelse taal van belang. Bij voorkeur woon je in groot Amsterdam.
We zijn op zoek naar een senior kandidaat die de volgende kennis en vaardigheden met zich meebrengt. Je bent:
• Communicatief zeer sterk (mondeling en schriftelijk);
• Integer, adequaat en ervaren in het (verder) ontwikkelen en managen van relaties;
• Analytisch en resultaatgericht;
• Scherp en sensitief in het zien en benutten van kansen;
• Een echte netwerker met tevens een eigen in te brengen netwerk;
• Een energieke zelfstarter die van aanpakken weet.

Wat biedt ARTIS?
Wij bieden je een baan met verantwoordelijkheid, uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden op één van de mooiste plekken in Amsterdam. Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding. De aanstelling geschiedt in eerste instantie voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

Solliciteren
Solliciteren kan alleen via onderstaande sollicitatiebutton. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij P&O via p&o@artis.nl . Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Heleen Rouw via h.rouw@artis.nl .

Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Goede doelen / Fondsenwerving
Branch(es) Horeca / Recreatie / Reizen
Provincie(s) Nederland
Trefwoorden ARTIS, Amsterdam, fondsenwerving, fondsenwerver, major donors

Contactgegevens

Contactpersoon Rochelle Houwaart

Vestigingsplaats

Solliciteer